Doktersassistente
In onze praktijk zijn meerdere assistentes werkzaam. Zij hebben een eigen spreekuur met handelingen, waarmee zij de huisarts kunnen ontlasten. Het assistente spreekuur vind plaats op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 14.30 – 15.30 uur.
Bij de assistente kunt u afspraken maken voor het volgende:
- Bloeddruk meten
- Bioptie bij (verdachte) huidafwijking
- Cervixuitstrijkje t.b.v. het Bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker
- Immunotherapie/desensibilisatie
- ECG (= hartfilmpje) maken
- Hechtingen verwijderen
- Holter onderzoek
- Injecteren subcutaan
- Injecteren intramusculair
- Lengte/gewicht meten
- Oren uitspuiten
- Vingerprik CRP (= ontstekingswaarde)
- Vingerprik glucose (= suiker)
- Wratten behandeling
- 24-uurs bloeddrukmeting
POH somatiek
De ‘praktijkondersteuner huisarts somatiek’ is verantwoordelijk voor een gedeelte van de zorg voor patiënten met een chronische aandoening. De Zorggroep Hoeksche Waard heeft voor 4 chronische ziekten een zorgprogramma opgesteld. Vanuit deze zorgprogramma’s verlenen wij zorg aan onze patiënten volgens een vast programma en een uniforme behandelmethode.
Het doel van ons zorgaanbod op dit gebied is het verbeteren van de kwaliteit van leven, van patiënten met een chronische aandoening. Het voorkomen (of in ieder geval sterk verminderen) van mogelijke complicaties bij patiënten is hierbij één van de belangrijkste punten.
- Astma
- COPD
- Hart- en vaatziekten
- Diabetes
- Leefstijladvies
- Begeleiding bij stoppen met roken
- Ouderenzorg
Praktijkondersteuner GGZ
De ‘praktijkondersteuner GGZ’ ondersteunt de huisarts bij de begeleiding van patiënten met lichte tot matige psychische en/of psycho-sociale klachten. Indien u klachten van psychische en/of psychosociale aard heeft, maakt u een afspraak bij uw huisarts waar het eerste gesprek mee plaats zal vinden. Samen met u bepaalt de huisarts welke zorg u nodig heeft. Het kan zijn dat de huisarts u zelf behandelt of in contact brengt met de POH GGZ.
De POH GGZ maakt aan de hand van een intakegesprek, een goede inventarisatie van uw klachten en problemen. Met deze inventarisatie wordt zowel u als uw huisarts geïnformeerd over een mogelijk plan van aanpak. Dit kan zijn een vervolgtraject bij de POH GGZ in onze huisartsenpraktijk maar het kan ook zijn dat u wordt doorverwezen naar een andere GGZ professional in de Generalistische basis GGZ of Specialistische GGZ. Dit is afhankelijk van de ernst en complexiteit van uw klachten.
Begeleiding van de POH GGZ valt geheel onder de huisartsenzorg en wordt dus volledig vergoed door de zorgverzekeraar. Er is geen eigen bijdrage nodig en het consult gaat ook niet ten koste van uw eigen risico.
In samenwerking met de GGZ-instelling ‘FortaGroep’ is Gerjanne Bloem bij ons in de praktijk werkzaam.
Praktijkverpleegkundige
Als gevolg van de huidige ontwikkelingen in de zorg zullen de kwetsbare ouderen vaker thuis blijven wonen. Hierdoor neemt de zorgvraag op dit gebied gestaag toe. De praktijkverpleegkundige en praktijkondersteuner somatiek zijn er om een vinger aan de pols te houden, waardoor we goed op de hoogte van uw situatie kunnen blijven. Afhankelijk van uw behoeftes aan zorg en ondersteuning kunnen we het juiste behandelplan inzetten. Dit kan met behulp van onze nauwe samenwerkingsverbanden met andere zorgaanbieders/organisaties.
Tevens ondersteunt de praktijkverpleegkundige de huisarts met palliatieve consultatie.